Történelmi & Életrajzi

A királyné

Elisabeth Faltin

A királyné

Bajor Gizella, a szent magyar királyné

Olvasói vélemények:

5 Csillagok
A királyné - 20.12.2011
Kárász Tamás

Páratlan élményt nyújtott az olvasása! A katedrális elbújhat mögötte! Ilyen nagyszerű irodalmi foglalatban magyar írótól még nem olvastam történelmi regényt. Magyar-történelem szakos tanárként István korát kutatom, és örömmel tapasztaltam, hogy a könyv a legújabb eredmények alapján tárja elénk Gizella királynénk, az udvar és az európai udvarok életét. Feltétlen meg kellene filmesíteni és legalább német fordításban is megjelentetni!

5 Csillagok
A királyné - 18.12.2011
Réti Márton

Nagyon jó! Szívből ajánlom mindenkinek!

5 Csillagok
A királyné - 14.12.2011
Komáromi Klára

Gizella királyné életét a legújabb történelmi kutatások alapján az író kitűnő irodalmi foglalatban tárja elénk. A mi szentéletű első királynénkat, cselekedeteit végre az ocsmány történelmi hordaléktól megtisztítva szemlélhetjük. A bajor hercegkisasszony, a nyolcadik magyar fejedelemasszony, az első magyar királyné, a Passauban elhunyt Gisila abbatissa - a mi Szent Családunk méltó tagja.

5 Csillagok
A királyné - 26.08.2011
Mathias

Szenzációs! Vetekszik népszerűnek kikiáltott amerikai és angol történelmi regényekkel! Miért nem vesszük észre? Miért nem olvassuk el? Miért nem jut el a közönséghez a híre? Felfoghatatlan számomra, miért nem készült már film belőle. Miért nem fordították már le legalább arra a tucatnyi nyelvre, mely országok kornak megfelelő leírását adja a regény, mintegy a korabeli Magyarország foglalataként? Miért ez az érdektelenség. Itt alig találok a nagyra értékelt könyvek között magyart! Pedig ez a könyv a legnagyobb! Én, aki Németországban élek véletlenül jutottam hozzá. Templomunk papjától kaptam, és elég körülményes módon sikerült beszereznem. Gizella királyné szentté avatásának egyik eszköze lehet. Profánul fogalmazva: Magyarország, Németország és a Vatikán is profitálhatna belőle! Olvassák el, nem csalódnak benne! Mathias

5 Csillagok
A királyné - 20.09.2009
Dr. Simor Ferenc

Hitvallásnak is beillő az az elkötelezett és lelkes szándék, mely Elisabeth Faltint sarkallta A Királynő c. művének megírására. Jól tudjuk, a lelkesedés önmagában kevés egy olyan mestermű megalkotására, mint amit a kedves Olvasó most kezébe vehetett. Kellett hozzá a "konok" elhatározás, hogy az író szívébe fogadott Gizella királyné életrajzát, egyben a korszak történetét közkinccsé tegye. Kellett a szívós makacsság a feldolgozható történelmi adatok összegyűjtéséhez, közöttük olyanokéra is, melyek csupán morzsányi adalékkal szolgálták az ismeretek kiegészítését. Jogos lehet az a sejtésünk, hogy csak hosszú és fáradtságos kutatómunka után szelídült a hatalmas adathalmaz érdekes olvasmánnyá. Erénye az írónak, hogy a rendelkezésére álló adatokat mesteri módon, természetes és hiteles közegbe helyezve vegyítette, mely után nem maradhat kétség az egész történet valós voltát illetően. Ha az alkotást annak elolvasásával is megtiszteli a kedves Olvasó, olyan erényekről bizonyosodhat meg, mint a tudományos igényesség, az áttekinthető szerkezeti felépítés, a közérthető és olvasmányos stílus, melyek révén mindenkihez tud szólni. Ez a munka kielégítheti a kutató elmét, a korszakot vallató érdeklődőt, de azt is, aki csupán kedvtelésből, saját szórakoztatására veszi kezébe a könyvet. Meggyőződésem, csalódást nem okozhat senkinek, aki rászánja idejét e magas színtű szépirodalmi mű, hiteles történelmi adatokat felvonultató munka elolvasására. Megtapasztalható, - képletesen szólva - szinte kézen fogja az olvasót, s visszasiet vele a ködbevesző időtávlatba, hogy a régmúltban vezesse lépésről lépésre a megismerés felé. Tanúsítja Elisabeth Faltin könyve, hogy hosszú ez az ösvény és rendkívül kanyargós; sok vér öntözte, sok szenvedés és reménység övezte, de útjelzőként állnak ott nagyszerű események és a ma emberének is szóló dicső példák.Talán a kedves Olvasó is régtől hordoz magában megválaszolatlan kérdéseket Gizella és István király korából? Talán mindhiába keresett választ e távoli kor kérdéseire, esetleg ellentmondásaira? Biztatom, vegye kézbe a könyvet, és induljon el a Szerző útmutatása szerint! Nem csak kérdéseire kap majd választ, de azt is meglátja, kincsesbánya birtokába jut, s páratlan élménnyel, egy elé táruló csodálatos világ ismeretével lesz gazdagabb.

5 Csillagok
A Királyné - 14.01.2009
Dorotovicsné Gulyás Judit

Minden korosztálynak való könyv, ami első olvasatra emberi módon egyszerű, türelmes, tanulságos, közérthető. Különösen figyelmébe ajánlom azoknak, akik szívesen olvasták valamikor Gárdonyi Géza Isten rabjai-t, vagy Kodolányi János Juliánus Barát-ját, esetleg a Boldog Margit-ot, és Passuth László regényeit. Elizabeth Falin A királyné című könyvének helye az én polcomon, bár nagyon új e regény a régi-régi kedves olvasmányok között van. Nagyon jó a regény, ajánlom azoknak is, akik az olvasnivalót pihenésképpen választják

Formátum: 13,5 x 21,5 cm
Oldalszám: 840
ISBN: 978-963-9842-72-4
Megjelenés időpontja: 2008-11-26
Átlagértékelés : 5
 5.490 Ft