Freja

Freja

Ménich ÉvaFormátum: 13,5 X 21,5 cm
Oldalszám: 110
ISBN: 978-3-99131-831-6
Megjelenés időpontja: 2023-01-18
Freja, a jókedélyű trollkislány élményekkel és kalandokkal teli történetein keresztül bepillantást nyerhetünk az élet olyan jelentőségteljes területeibe, mint a természet védelme, szeretete és tisztelete, a növényi alapú táplálkozás színes, friss és egyszerű világa, valamint a baráti kötelékek és önzetlen összefogás szívmelengető és különleges fontossága. Mindezt a mesék bájos nyelvezetén.
A Nap már magasan ragyogott az égen, amikor Freja, a kis troll‑lány délutáni szundikálásából ébredt.

Nagyot nyújtózva lerúgta magáról a kockás takarót, amit Alftól, legkedvesebb barátjától kapott. Hangosan korgó pocakja határozottan jelezte, hogy itt az uzsonna ideje. A hűtőszekrény ajtaját kinyitva azonban hamar ráébredt, hogy a bőséges reggeli miatt a polcok konganak az ürességtől.

A tegnapi lencséből főzött bolognainak is már csak az elhalványuló illata emlékeztette őt a tegnap esti tábortűznél elfogyasztott mesés lakomára.
A legfelső polcon azonban hirtelen megpillantott egy nagy kocka tofut.
– Nahát! – kiáltott fel izgatottan. Hiszen ebből ínycsiklandó ételt készíthetek. Csak némi friss zöldségre és pár szem gombára lesz szükségem.
Lekapta az ajtó melletti szögről fehér vászontáskáját, megsimogatta az ablakban pompázó lila ibolyát, majd belevetette magát a tavaszi erdő hívogató sűrűjébe.

A magas fák között haladva mélyen magába szippantotta a friss fenyőillatot. A hűs vizű patakocska melletti korhadt fatörzsön megpillantotta Rolfot, a kisegeret, aki épp egy sárga kaporvirágot szorongatott a kezében.

– Micsoda illat! – sóhajtott Freja.
A kisegér mosolyogva a patak mögötti kertjére mutatott, ahol szépen sorakoztak az illatos kaporernyők.
Ez is tetszhet Önnek :

Freja

Várnai Kázmér

A szöcskefiú szerelme

Könyvértékelés:
*Kötelező mezők