Líra & Dráma

Választ várók

Ballonyi Vigh Nóra

Választ várók

Kritikák:

13.04.2010Könyvajánló - Ballonyi Vigh Nóra: Választ várók

Rekreátor Magazin - Lenhardt Ibolya

„A holnapok rendíthetetlenül ballagnak felénk, tarisznyájukban az elkövetkezendő kérdésekkel és gondolatokkal. És mi csak tűnődhetünk, van-e befolyásunk az eseményekre…” – fogalmazza meg Ballonyi Vigh Nóra könyvében életünk egyik legfontosabb kérdését.

A könyv életképek sorozata, dátumokkal, mégpedig olyan helyzeteké, amelyet egy három tizenéves fiú édesanyja vetett papírra. Körülöttük kutya, macska, degu, barna varangyosbéka, kert, tenger, természetszeretet, életigenlés, egymás megértése és hatalmas nevetések. Amikor valami baj történik, akkor megáll egy pillanatra a hangos zsivaly, mintha jégbe dermedne a kacagás…

A szerző mélyérzésű kislányként csodálkozik rá a természet szépségeire, szeretne forogni a tavaszi réten, hogy a haja és ruhája röpködjön körülötte. Közben pedig gondoskodik a családról, és figyel az ismerősökre. Együtt várja Ágival a titkos hódoló újabb és újabb rózsáit, szívecskéit, és döbbenten veszi tudomásul, hogy Ágit egy női hang mindennek lehordja. Végül persze megoldódik a titok, pedig mennyivel érdekesebb volt hinni a titokzatos M-ben…

Ballonyi Vigh Nóra szereti és megtalálja a csodát mindenben és mindenkiben, mert nyitott szívvel éli mindennapjait. A kamrában megbújó egér is megmenekül, nem a macska ebédje lesz, hanem elviszik a fiúk a Rákospatakhoz.

Ebben a családban nagyon szép példát kapnak útravalóul a gyermekek.

Még a tárgyakat is személyként tiszteli a szerző, egy Teri-pohár – amely véletlenül került hozzá, nem lehet tudni ki volt az a bizonyos Teri – mégis jut neki a szeretetből, és amikor eltörik, kellőképpen meggyászolják…

Ballonyi Vigh Nórának nem okoz gondot “beszélgetni” halott édesapjával, megoldani az “idegen virágok” titkát, amikor édesanyja panaszkodott, hogy valaki rendszeresen visz virágokat a sírra.

Minden nagyon bonyolult és végül minden egészen egyszerűvé válik, ahogy a szerző kézbe veszi, szeretgeti, dolgozik rajta. Néha úgy érzi az olvasó, hogy igazi varázsló aki minderre képes.

Valóban varázsló, hiszen egyszerre csodálatos édesanya, író és ember. Aki szeretné megismerni őt, olvassa el ezt a könyvet, amelyből rengeteget tanulhat életről, szeretetről, jóságról!

Formátum: 13,5 x 21,5 cm
Oldalszám: 172
ISBN: 978-963-9916-64-7
Megjelenés időpontja: 2010-03-10
 3.490 Ft