Líra & Dráma

Második esély

H. Rose

Második esély

Kritikák:

30.12.2012Könyvajánló - Második esély

Rekreátor Magazin

A fiatal írónő szinte egyidős regényének főhősével, hiszen Laura – A “Második esély” főszereplője tizenhét éves, H.Rose pedig a könyv megjelenésekor volt tizennyolc esztendős. Az olvasó bepillantást nyer egy tinilány életébe, annak nehézségeibe, és az első szerelem mindent elsöprő viharába.
Laura megjárta a poklot, tehát szembesült azzal a szenvedéssel, amit “bűnével” kiérdemelt. Mi volt ez a bűn? Nem más, mint a szerelem Viktor iránt.
A pokolban megismerte Nándit, akit szívvel szeretett és akivel összekötötte sorsát, még a pokolban. Kapcsolatukat segítette a Sors, a villogó szemű…
Hiába írta át a földi mindennapokat a Sors, visszatérve másodszor is fellobbant Laura és Viktor szerelme…
Mi történt Nándival, aki eljegyezte Laurát, majd az oltár elé állt vele? Ezt megtudhatja az olvasó, ha végigolvassa ezt a titokzatos, érdekfeszítő könyvet, amelyben egyetlen olyan oldalt sem talál, amelyik unalmas volna.
Megérthetjük, hogy mi foglalkoztatja a fiatalokat, és mennyire tiszták, jólelkűek, mennyire szeretetreméltók, csak meg kell őket érteni.
Nyitott szívvel olvassuk el Laura történetét!
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik régebben voltak fiatalok, de a mai fiatalok számára is tanulságos lehet ez a regény, amely a jó győzelmét mutatja be, tehát például szolgálhat döntéseik alkalmával.
Akik kíváncsiak arra, milyen lehet a pokol – bár bizonyára nem a saját bőrükön szeretnék megtapasztalni – ugyancsak ajánlom ezt az olvasmányt, mert bizonyára minden tettüket átgondolják majd, nehogy cselekedeik miatt oda kerülhessenek…
H.Rose – az írnő – most már egyetemre jár, de tanulmányai mellett remélhetőleg marad ideje az írásra, és bizonyára olvashatunk majd tőle további műveket. Stílusa kiforrott, fantáziája szárnyaló, igazi mesemondó alkat.
A könyvajánló a következő honlapon is elolvasható: http://rekreator.hu/konyvajanlo-h-rose-masodik-esely/

17.01.2013Könyvajánló - Második esély

www.journality.hu

Kalandok, romantika, szerelem, az élet és a sors váratlan fordulatai, ezek mind megtalálhatók ebben a regényben. A lányok új kedvence kellemes karakterekkel, és izgalmas helyszínekkel, nem várt fordulatokkal teli mű. 

Földi Laura egy átlagos 17 éves lány. A szerelem a legváratlanabb helyen talál rá, mégpedig egy házas emberszemélyében. Ő és Viktor szerelmi viszonyt folytatnak egymással. Ám egy napon Viktor felesége rajtakapja őket, és Laurát kilöki a tizenharmadik emeletről. Laura azonnal szörnyet hal és mikor legközelebb magához tér már a pokol kapuja előtt áll a sorban és arra vár, hogy beosszák a pokol egyik bugyrába. Miután az őrnek elmeséli „bűneit” a 9-es szektorba osztják be. Lakóhelye egy barlang béli lyuk, aminek a padlója is parázsból van, és csupán egy faágy van benne, amelyen néha megpihenhet. Laura nagyon nehezen viseli a pokol béli életet, és az első étkezésén máris összetűzésbe kerül. Két fiú is a segítségére siet, egy szőke kékszemű és egy villogó szemű. Laura udvarias lány révén megköszöni a segítséget, de a villogó szemű eltűnik, a szőke fiú pedig nem néz rá. Az ezt követő délutánon Laura élete első Pokoli Tornáján is részt vett ahol először a villogó szeművel küzdött, akinek megint nyoma veszet majd utána a szőke fiúval. Az ördög ismertette mindkettőjük bűnét és kiderült, hogy a fiút Nándornak hívják. Nándi már nem kerülte Laura tekintetét és hamar bele is szeretett a lányba, hagyta magát legyőzni a tornán. Ezért az ördögbüntetésre ítélte. Este Laurának borzalmas lelkiismeret furdalása volt, így a nyereményével elindult a kilences szektorból az egyesbe Nándi hoz. A fiú elég rossz állapotban volt, de Laura letisztította a sebeit, és megosztotta vele ételét, így hamar jobb színbe került. Laura is kezdett valamit érezni a fiú iránt. Innentől felgyorsulnak az események. Laura és Nándi találkoznak a villogó szeművel, akiről egy nagy titok derül ki. És megkapják a második esélyüket a földön abban az esetben, ha kitartanak egymás mellett és szeretik egymást. Megígérik és a következő pillanatban máris otthon vannak. Ám nem megy minden boldogságban, mert miért is menne. Megjelenik Viktor Laura régi szerelme, és teljesen felkavarja az eseményeket.  Laura pillanatok alatt zavarodik össze és nem tudja, igazán mit is érez Nándi iránt. Laura ugyan igent mond Nándinak Viktort szereti, de a földi élete feltétele az, hogy Nándival él boldogan. Nem tudja, mitévő legyen, de az esküvőn minden eldől. És a regény vége bizony könnyeket csal az olvasó szemébe. Kedves kis történet, ami minden szívet képes megmelengetni, ám a fordulatoknak köszönhetően kellő izgalmat is csal az olvasóba. Mivel terjedelmileg nem túl hosszú, nem biztos, hogy le lehet tenni ha, elkezded. Hamar állást foglalsz vagy Viktor, vagy Nándi mellett és utána lehet, hogy nagyon meglepődsz majd a könyv végén. Akik egy kicsit is hisznek a sorsszerűségben azoknak ez tökéletes olvasmány, de azoknak is ajánlom, akik szeretik a szerelmes történeteket. Izgatottan várom az író következő kötetét, kíváncsi vagyok, mit tartogat még a számunkra.

 

http://www.journality.hu/H-Rose-Masodik-esely-konyvajanlo/101/14286/0

Formátum: 13,5 x 21,5 cm
Oldalszám: 170
ISBN: 978-615-5002-47-2
Megjelenés időpontja: 2012-10-24
 3.830 Ft
 1.915 Ft