Sci-fi & Fantázia

A Föld védelmében

Nagy Károly

A Föld védelmében

Olvasói vélemények:

5 Csillagok
Klasszikus, izgalmas sci-fi - 01.08.2019
Péller András

A Föld védelmében egy bátor és teljes történet, ami nem fél ledönteni olyan tabunak számító témákat, mint az emberiség felelőssége a bolygó sorsáért. Van eleje és vége és e két pont között jól építkezik az író, minden tégla a helyén van. Külön élvezet, hogy a háborúkat, nemzetközi konfliktusokat több dimenzióból mutatja be. A harc nem merül ki repkedő golyókban és robbanásokban, minden veszteségnek súlya van. Számomra külön öröm volt, hogy a háború romantizálásától kellő távolságot tartott az író. Az eseményeket körbe lengi egy sci-fi műfajba öltött misztikum, ami az elsőtől az utolsó oldalig fenntartja az olvasó érdeklődését.

5 Csillagok
A Föld védelmében - csak erős idegzetűeknek - 29.05.2018
Fellegi Tamás

Kedves kollégám, Fellegi Tamás véleménye A Föld védelmében könyvemről."Egy izgalmas sci-fi, noha a címéből nem erre következtetnénk. A cím azonban visszaadja az fordulatos történet lényegi mondanivalóját: vigyáznunk kell, hogy bánunk bolygónkkal, fegyverarzenálunkkal, különös tekintettel a nukleáris fegyverekre, valamint vizeinkkel, erdőinkkel. A regényben ez utóbbi erőforrásokért folyik a harc, de itt az emberiség küzd földönkívüliekkel, akik sokkal fejlettebb technológiákkal rendelkeznek. A könyvben erős a magyar szál. A történet olvasása során a jelenlegi hagyományos (nem nukleáris) fegyverek világába is betekinthetünk, láthatjuk, hogy működnének éles helyzetben, lényegében a harmadik világháború körülményei között. Izgalmas történet földönkívüliekkel és nagyon is valódi emberekkel, küzdelmekkel, hősiességgel, de a háború brutális, sok halottal jár, gyenge idegzetűeknek csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott."

5 Csillagok
A Föld Védelmében - 08.05.2017
Csaba

Számomra egy A kategóriás könyv, megérdemelne egy exluzívabb borítót. Ez egy háborús könyv amiben a szerző felvonultatja a legmodernebb fegyvernemeket, legyen az katonai hackelés, vagy tőzsdei támadás, persze a hagyományos puskaporból sem szenvedünk hiányt. Szórakoztató, kegyetlen és humoros könyv. Kitűnő szórakozás annak aki követi a világ pénzügyi működését, politikai és tőzsdei eseményeit.. És hogy a végén az emberiség kiben talál emberére? :-)

5 Csillagok
A Föld védelmében - 01.03.2017
Machán - Csetvei Frigyes

Évek óta nem olvastam sci-fi-t, ez a könyv viszont a címével megfogott. Felkeltette az érdeklődésemet az is, hogy vajon egy magyar szerző hogyan képzel egy III. Világháborút, és vajon milyen szerepet játszhat egy ilyen konfliktusban Magyarország. Érdekelt az is, hogy vajon mit kavarnak a háttérben a földönkívüliek. A könyv jó élmény volt. Nem egy Kurt Vonnegut, de sok túl hype-olt könyvnél jobb.

4 Csillagok
Nagy Károly A Föld védelmében c. könyvről. - 26.11.2016
Bakos Attila

Jó könyv lehet. Sci-fi lehet a javából egy kis politikába ágyazva.Igaz sok "idegenek elfoglaják a Földet" témájú film, könyv született, de ez a szokásosnál jobb lehet.Ezek mellet úgy tünik hogy lendületes a story és a köny is, akárcsak a szerző műsorvezetése.Mellesleg sok tv/rádió műsorvezetőt láttam/hallottam már. Nagy Károly méltó a nevéhez. :-) Azaz nagy műsorvezető.Szeretem a stílusát. Ezért (is) hallgatom reggelente Őt!

Formátum: 13,5 x 21,5 cm
Oldalszám: 576
ISBN: 978-3-99048-726-6
Megjelenés időpontja: 2016-11-18
Átlagértékelés : 5
 5.370 Ft
 3.290 Ft