Lichtenberger Endre Rudolf

A szerző 1953. május 6-án született Budapesten. Első oklevelét az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola Magasépítési Szakán szerezte, ezt követően műszaki ellenőrként dolgozott a Chinoin Gyógyszer és Vegyészeti Termékek Gyárában. Az első általa tervezett épület 1983-ban valósult meg. Levelező hallgatóként folytatta tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Szerkezetépítő Szakán, majd 1987-ben átvette építőmérnöki oklevelét.
Pályafutása során számos olyan épületet valósított meg, melyeket sokan kivitelezhetetlennek tartottak, és ezek a létesítmények mind a mai napig rendeltetésszerűen funkcionálnak. 1995-től saját vállalkozásának ügyvezetőjeként tevékenykedik. Kisebb-nagyobb művek írásával már gyermekkora óta foglalkozik.
Sokáig nem gondolt az általa írott irodalmi művek megjelentetésére, míg meg nem ismerkedett Csertői Oszkárral, az Európa Kiadó egykori főszerkesztőjével, aki megígértette vele, hogy mindenképpen kiadatja azokat. A szerző Nagy Irodalmárként emlékezik meg róla műveiben, aki sajnos az elmúlt év tavaszán eltávozott közülünk.

„Egy szerzőnek, aki íróvá szeretne válni, népművelő szerepkört is fel kell vállalnia, amennyiben igényt támaszt önmagával szemben. A Nagy Irodalmár fontosnak tartotta, hogy az általam írt műveket a nagyközönség is megismerhesse. Eleget kívánok tenni végakaratának, hőn remélve, hogy a köz érdekét szolgálom vele.“

Publikációk:

Nyár-tipp