Albertné Tóth Erzsébet

1948. júliusában született Hódmezővásárhelyen. Nehéz, sokszor kegyetlen gyermekkora volt, de az iskolában, a könyvek között menedékre lelt. Szülei húgával és öccsével együtt nevelték. Már a Dózsa György Általános Iskolában eldöntötte, hogy pedagógus lesz. Mivel szegények voltak, az érettségi után dolgoznia kellett volna, de titokban Bajára felvételizett a Tanítóképzőbe, így 1969-ben pedagógus lett. Ideálja a pedagógusi pályáról azonban lassan megváltozott.
1972-ben férjhez ment, majd 1973 júliusában Münchenbe költöztek. Egy fiuk, (Christian) és egy lányuk (Bettina) született. 1990-ben beiratkozott egy jógatanfolyamra, mely elindított egy hosszú folyamatot, lehetőséget a nagyobb önismerethez. Ettől kezdve intenzív „jógaélet” következett jógatáborokkal különböző országokban, szemináriumokkal és egyéves jógatanári képzéssel, melyet további négy év követett Bad Griessbachban. Az ország legjobb előadói, tanárai, mesterei avatták be a jóga különböző területeibe. Ezt a képzést 1999-ben egy háromhetes indiai úttal zárta. A jóga oktatása vált életének céljává, melyről műve is árulkodik.

A Jóga jót tesz, jógával könnyebb című könyvhöz három DVD is készült - mindegyik másfél órás -, melyek segítségével otthon is lehet gyakorolni:

- Napüdvözlet
- A gerinc 8 irányú mozgása
- A szék alkalmazása a jógában

Kapható a szerzőnél - alzsike@t-online.hu

Publikációk: