Csurgay Judit

Csurgay Judit a Magyar Televízió Riporter kerestetik! vetélkedőjének egyik győzteseként tizennyolc évesen vált ismertté és a közönség egyik kedvencévé. Az országos tehetségkutató versenysorozat történetében ő volt minden idők legfiatalabb pályázója és nyertese.
Az ELTE BTK magyar-népművelés szakát kitüntetéses oklevéllel végezte, emellett újságírói diplomát is szerzett. Gazdag televíziós pályafutásának huszonnégy esztendeje alatt minden műfajban és műsortípusban bemutatkozott. Nevéhez olyan adások kötődnek, mint A HÉT, TV-HÍRADÓ, Önök kérték, Nyitott boríték, Mindenki iskolája, Életet az éveknek, Új Reflektor Magazin, Kalendárium, Esti Egyenleg stb., illetve az akkor még egyetlen hazai televízió első egészségügyi ismeretterjesztő sorozatának, a Diagnózisnak, és az első idegenforgalmi magazinnak, a Turizmusnak az elindítása. Nyolc ország tévétársaságai sugározták úti- és dokumentumfilmjeit, sorozatait.
Munkáját több rangos szakmai díjjal ismerték el: WTO–OIH fődíj, SZOT Különdíj, Pulitzer-emlékdíj alkotóközösség tagjaként, valamint a Civil Kerekasztal Díja, amelyet elsőként neki ítéltek oda.
Előző kötetében, mely Ne add fel, soha! címmel jelent meg, rendkívüli élethelyzetekbe került asszonyok sorsát mutatta be.

Publikációk:

Ősz-tipp