Dr. med. Lajos Z. Tamás

Dr. med. Lajos Z. Tamás Pécsett született. Szerencsésen átvészelte a náci korszakot és „Magyarország szovjet felszabadítását!”. 1956-ban doktorált, sebészeti kiképzését Budapesten kezdte. Miután aktívan részt vett az 1956-os forradalomban, Ausztriába menekült a forradalom orosz leverése után.
A szívsebészethez szükséges gyakorlatot Torontóban (University of Toronto), a St. Louis és az Ohio State Universityn szerezte meg. A következő 35 évben Buffalóban, a State University of New York tagjaként, szív-, és mellkas sebészként, mint sebészprofesszorként dolgozott. Családját mélyen érintette nagybátyja tragikus élete, mauthauseni deportálása és a Gulágon való eltűnése. Végül több mint 50 év elmúltával Dr. Lajos Iván életének körülményei napvilágra kerültek. Dr. med. Lajos Z. Tamás és testvére, László és húga, Judit az egyetlen élő családtagok, akik személyesen ismerték Ivánt, és kapcsolatban voltak vele 65 évvel ezelőtt.
Ebben a könyvben ismerteti gyermekkori élményeit Ivánnal, és megemlékezik Iván tanulmányainak történelmi jelentőségéről és kiváló egyéniségéről.

Publikációk: