A novum publishing kiadó

Sok szerzőt csalódás ér, amikor féltve őrzött kéziratát eljuttatja egy kiadóhoz, és azt elutasítják vagy többnyire semmilyen választ nem küldenek részére. Úgy gondoljuk, a minőségi kéziratot író szerzőknek jár egy esély, hogy művüket megjelentessék. A mi feladatunk a könyvkiadáshoz szükséges keretfeltételek biztosítása.

A mai novum publishing gmbh-t 1997-ben alapították. Kezdetben a német kiadók részére készített layoutokat. Nem sokkal később saját könyvkiadót hoztak létre szerzői költség-hozzájárulási rendszerben. Minden szerző megtalálhatja számára a legkedvezőbb lehetőséget a tökéletes könyvpiacra lépéshez.
Számos gazdasági díj, amellyel kiadói rendszerünket jutalmazták, valamint egy sikeres világrekord is azt bizonyítja, hogy a dinamikus fejlődés és az innováció számunkra többet jelent, mint csupán szép szavak, fáradozásaink középpontjában mindig szerzőink állnak.

2006-ban a kiadó székhelye az ausztriai Neckenmarktba költözött. 2007 szeptemberében pedig megnyitotta magyarországi vállalatát. A vállalkozás, amely jelenleg Ausztriában, Németországban, Svájcban, Magyarországon, Franciaországban és Spanyolországban tevékenykedik, vezetői Wolfgang és Sabine Bader. A kiadó egész Európára kiterjedő növekedése folyamosan tapasztalható.

Tevékenységünk legfontosabb szereplői többek között az ifjúság, a mai gyerekek. Hiszen ők a holnap szerzői és olvasói. Ausztria, Németország és Svájc területén már sikeresen működő „Schüler gestalten selbst ihr Buch”(„Tanulók, alkossunk saját könyvet!”) workshopunk célja támogatni az olvasás megszerettetését a gyerekekkel minél több helyszínen.

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti elérhetőségeinket illetve ajánlatkérő-nyomtatványunkat.

1997-től napjainkig

1997. július 1. jelentette a startlövést a mai novum publishing gmbh-nak. Akkor döntött úgy Ing. Wolfgang Bader, hogy vállalkozóként kiadóknak szolgáltatásokat nyújt könyv-layoutok létrehozása területén. A „zirkumflex“ nevet viselő egyéni vállalkozás alapkövét a Bader család lakóházának pincéjében tette le.

Már a kezdetektől tetterős támogatót tudhatott maga mellett, Sabinét, jövőbeni feleségét. Az „Edition Tau“ kiadónál végzett számítógép-, és layoutspecialista tevékenysége során Wolfgang Bader kiterjedt tapasztalatokat gyűjtött, melyeket saját szolgáltatásaira is sikeresen átültetve, gyorsan megtudott győzni neves kiadókat képességeiről. Így egy ofszet nyomó-filmlevilágító berendezés beszerzése hamarosan szükségessé vált. Eljött az ideje az első átépítésnek, terjeszkedésnek, mert a helyiségek a kis vállalkozás követelményeinek már szűkösnek bizonyultak. Először a ház terasza került átépítésre, hogy több hely legyen a technikai berendezéseknek.

Nemsokára, a folytonosan növekvő megbízások miatt, a dolgozók számát is növelni kellett. Az első alkalmazott felvételre került. Ma a vállalkozás, közel 40 munkatársával fontos munkaadónak számít, az amúgy strukturálisan gyenge régióban.

Nem sokkal a „zirkumflex“ megalapítása után, a megbízások összetételének megváltozása előkészítette az első lépéseket a mai vállalkozás irányába. Magánszemélyek kéziratokat küldtek be és kifejezésre juttatták kívánságukat, hogy layout készüljön belőlük. Miután megnövekedtek az ilyen jellegű megbízások, Wolfgang és Sabine Bader megkezdték kiadói tevékenységüket „petit Verlag“ könyvkiadó néven, melynek persze kicsinek és kitűnőnek kellett lennie. Már 2000 tavaszán bemutatták első teljes kiadói programjukat. Aztán a „kis kiadó“ fejlődése lépésről–lépésre történt: a könyvkiadáshoz gépek kellettek, új dolgozók felvétele vált szükségessé – és a kiadó neve is megváltozott.

Megszületett a novum publishing kiadó

A vállalkozás 2001. január 1-jén új névvel indult: megszületett a novum publishing kiadó.

A sikeres könyvkiadónak több helyre volt szüksége; helyre, amelyet egy családi ház helyiségei már nem biztosíthattak. Így 2002-ben Wolfgang és Sabine Bader átköltözött egy új magánházba, hogy a vállalkozásnak nagyobb tere legyen. A szerzők igényeinek módosulásai magukkal hozták a kínálati palettának, valamint a cég struktúrájának állandó változását, hogy eleget tudjanak tenni a szerzői igényeknek.

Az újabb munkatársak alkalmazásának köszönhetően, a helyiségek ismét kicsinek bizonyultak. Ezért a vállalkozó házaspár egy kereken 30 éves uradalmi házat vásárolt, ahova a felújítást követően 2006-ban a cég székhelyét áthelyezték. Ettől kezdve a novum publishing kiadó alig összehasonlítható módon fejlődik és számos gazdasági díj kitüntetettje. A vállalkozás a német nyelvterületen ma már piacvezetőnek számít a szerzői költség-hozzájárulással működő könyvkiadó cégek között.

Világrekorderek vagyunk!

A rekordkísérlet 2007. július 15-én zajlott a novum publishing 10 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen. A kategória megnevezése: „most people to write a story”, melyhez 797 sikeres bejegyzés készült. Minden résztvevőnek egy további mondattal kellett kiegészítenie a kerettörténetet, mely „Novi, a kis könyvmoly” volt. A történetet 10 fejezetre osztották. A szakszerű, precíz ellenőrzést követően a kiadó a történetből egy könyvet készített és elküldte a dokumentációkkal együtt Londonba, a „Guinnes-könyv” központba, ahol alapos vizsgálatot követően, elismerésre került a világrekord. A hivatalos igazolást a világrekord érvényességéről a kiadó oklevél formájában kapta meg.

Kitüntetések

„A siker titka az a képesség, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani.” (Henry Ward Beecher)

Elképzeléseink megnyilvánulása a felismerésükben rejlik. Tudjon meg többet róluk a díjainkról szóló áttekintésben: 

  • 2012: jelölés, a könyvkiadási modell Innovációs díjára  (WiBAG)
  • 2009: harmadik hely, Austria’s Leading Companies, a dimanikusan fejlődő vállalatok díja (Wirtschaftsblatt, PricewaterhouseCoopers, KSV 1870)
  • 2008: harmadik hely, Austria’s Leading Companies, a dimanikusan fejlődő vállalatok díja (Wirtschaftsblatt, PricewaterhouseCoopers, KSV 1870)
  • 2008: második hely, Az év fiatal vállalkozója, Ing. Wolfgang Bader, a kiadó tulajdonosa, üzleti ötletek és internacionalizáció díja (Junge Wirtschaft Burgenland) 
  • 2006: második hely, Az év triója,  az ausztriai kereskedelmi, kézművészeti és szolgáltatásokat nyújtó kis-, és középvállalkozások díja (Trend, Bank Austria Creditanstalt) 
  • 2006: harmadik hely, Az év fiatal vállalkozója, Ing. Wolfgang Bader, a kiadó tulajdonosa, üzleti ötletek és internacionalizáció díja (Junge Wirtschaft Burgenland)
  • 2005: első hely, eBiz Award, a sikeres és innovatív vállalatok díja
  • 2003: Goldener Adebar a vállalati arculat díja (Ausztria, Burgenland)

Szeretne egy könyvet kiadni, de nem tudja,
hogy milyen úton induljon el?

Mi elkísérjük Önt a könyvkiadás útján.