Egy látó élete és megtapasztalásai

Egy látó élete és megtapasztalásai

Nagy DóraFormátum: 13,5 x 21,5 cm
Oldalszám: 98
ISBN: 978-3-99048-273-5
Megjelenés időpontja: 2015-09-14
Akarok. Akarom. Életünk kulcsszavai, ám fogalmunk sincs róla, mit tesz velünk az, hogy egész életünkben görcsösen akarunk valamit. Megbetegít, legyengít, elvág az Univerzum energiáitól, a harmóniától, békétől, nyugalomtól, egészségtől. Minél kevesebb jut ezekből az életünkbe, annál jobban vissza akarjuk szerezni, és ezzel csak még mélyebbre kerülünk a csapdában. Hogyan lehet ebből kikerülni? Mindenki számára kiderül, aki elolvassa ezt a műfajában kivételes könyvet.
Könyvajánló
Amikor néhány évvel ezelőtt megismertem Dórit, a könyv íróját, már akkor is éreztem benne az Erőt. Azt, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Lehet előle kitérni, nem tudomást venni róla.
De nem lehet közömbösnek maradni.
És nem is érdemes.
Hiszem, lehet együtt menni és akár szárnyalni is vele. Ez az Erő ott van a mondatokban, a sorok között.
A könyv olvasása közben éreztem, megtapasztaltam jómagam is. Vitt magával a lendülete és a saját kíváncsiságom, hogy minél jobban megismerjem a nézőpontján, tisztán látásán keresztül a könyv tartalmát.
Köszönöm, hogy az első olvasója lehettem, és a személyes beszélgetések mellett ebben a formában is „hallhatom” a hangját, hiszen olvasás közben gyakran volt az az érzésem, hogy velem van a szobában. Éreztem a szándékát, hogy minél érthetőbben, gyakorlatiasabban adja át nekünk az Erőt, ossza meg velünk a Tudást, ami mindannyiunknak csak a javára válhat.

2015. március 12.
Baranyi Judit


1. Önismeret, érzékelés és a közeg, amelyben élsz

Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy bemutatkozzam, és saját megtapasztalásaimat elmondva megmutassam, hogy segíthetsz önmagadon és másokon, ha ezt a könyvet elolvasod. Te tiszta, segítő lélek vagy, és van egy utad, amin most indulsz el, vagy már elindultál, de valamiért megakadtál. Neked írom, hogy elindulj vagy haladj tovább a saját utadon.
Dóri vagyok. A saját életemből vett példákat és érzékelésem által megtapasztalt dolgokat írok le, hogy ha van kedved, felhasználd belőlük, ami segít önmagad megismerésében és az utadon előrehaladni. Az út a Tiéd! Az első és legfontosabb, hogy nincs két egyforma út és két egyforma ember: mindenki egyedi és különleges, mindenki máshogy érzékel, máshogy reagál dolgokra, így saját magának kell a saját útján végigmenni. Lehet kérni segítséget, de az út az övé, és a döntés is az övé, milyen utat választ, és hogy halad rajta, milyen tempóban, és kér-e segítséget, vagy egyedül találja meg az útját.
Pár dolgot az elején tisztáznunk kell. Az ember: test, lélek, tudat hármasának az egysége, ami mindennel és mindenkivel kapcsolatban van, mivel minden és mindenki rezgésekből áll és rezgéseket közvetít, tudtán kívül is. Az ember és a környezet is rezgésekből áll, ebből minden ember máshogy és mást érzékel. Egy nagy egész része az egész, amit ismersz, amiről tudsz, és kölcsönhatásban van minden mindennel, Mindenki mindenkivel. ez fontos ahhoz, hogy megértsd: minden emberi tett, gondolat és szándék, érzelem stb. mindennel és mindenkivel kölcsönhatásban létezik.
Az emberi gondolat teremtő erő és tény, ha elhiszed, ha nem: Te is teremtesz
folyamatosan bár lehet, hogy nem tudsz róla. Nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban: a gondolkodásodat tartsd kontroll alatt.
Csak segíts másoknak, és a szeretet vezessen az utadon, tanuld meg a negatív gondolatokat törölni, és másokra negatív hatású cselekedeteket megszüntetni az életed útján.
Mert boldog nem attól leszel, hogy mindened megvan és eltiporsz másokat, csak attól lehetsz nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog, ha segítesz másoknak a boldogulásban! Ez visszahat rád, és így lesz meg mindened, amire szükséged van. ez a szó a legfontosabb:
SZÜKSÉGED VAN.
Tedd fel magadnak a kérdést, kérlek, kell annyi elektromos kütyü, ruha, bútor, sorolhatnám, ami körülvesz Téged? Valóban? Boldog vagy tőlük, vagy csak azért veszed meg, mert másoknak is van?
Mennyi időt áldozol a lelkedre, magadra és mennyit a fizikai testedre, ami múlékony? A lelked minden leszületés tudását hordozza. Ismerd meg, szánj rá időt, nem kell fizetni, elmenni sehová, csak időt adj neki, a belső teljes nyugalom állapotát!
Akkor, ha rendszeresen lenyugszol, meditálsz vagy légző gyakorlatokat végzel, hagyod, hogy rendezze a benned lévő kétségeket, gondokat, majd egészséghez, boldogsághoz vezet, amit sugárzol magad köré a rezgéseid által. Így szeretteid, munkatársaid, családod is békésebb, nyugodtabb lesz, és ez téged is új erővel tölt fel. Sok minden nem tetszik neked a
világban történő dolgokból, de tudd, hogy a mostani eseményeket a mai emberek gondolatainak összessége teremti folyamatosan, és ha ez nem jó, változtass!
Kezdd magadon a változást, aztán segítsd a környezetedben élőket és így tovább. Ez egyszerre nem fog mindent jóvá tenni, csak ha a többség gondolata megváltozik a mindenség = az egyének összességével kapcsolatban.


AZ UNIVERZUM ENERGIÁJA

Az ember energetikai rendszerében több mint 86000 csakra van, de ez a 7 fő csakra a testen, ami továbbítja az energiát, rezgéseket a többi kisebb csakra felé.
Az energia rezgések állandóan körülvesznek mindenkit, hol hullámként, hol fényként, színként terjednek: így érzékelhetők.
Vannak érzékszervek, amelyeknek használatára nem tanít a mai oktatási rendszer, de mindenkiben ott van a lehetőség a használatukra: a harmadik szem, mely belső vagy külső látásra használható. ha a két szemünket lecsukjuk, azzal látunk, vagy belső képernyőn, mintha filmet néznél, vagy álló képet.
Nyitott szemmel az aura energia­áramlását, színeit, rezgések hullámzását figyelhetjük meg. Ha a rezgésekben szabálytalanságok vannak, azok testi, ill. lelki betegségre utalnak.
A kézzel történő érzékelés szintén energiák formáit, fajtáit, melegséget, hidegségét, torlódását illetve hiányát mutatja meg.
Azután a tiszta hallással ráhangolódva érezzük mások gondolatait, pozitívot és negatívat egyaránt, amelyek bántják test és lélek szinten az illetőt, valamint azokat a dolgokat, amiket már el kellene engednie, de még foggal- körömmel ragaszkodik hozzájuk, pedig már károsak számára. Ezek lelki, később testi tüneteket, majd betegségeket okoznak.
A hallás szintén teljesen természetes dolog. Itt lehet hallani, mit szeretne, mi tenné boldoggá, mi nyomasztja a másikat. Akkor tudunk segíteni, ha elmondjuk, mi az, amitől boldogabb lesz, egységbe, egészségbe kerül önmagával, és teljes életet élhet, de a döntés mindig az egyéné, és a cselekvés, illetve a figyelmen kívül hagyás joga is!
Mások életébe kérés vagy engedély nélkül nem szabad beavatkozni, ez a legfontosabb szabály!
Megtapasztalási gyakorlat: auralátás. Szemben állsz a fürdőszoba tükörrel, és egy pontra nézel magad fölött sokáig, aztán megjelenik rajtad körben egy fehér fény, ami egyre nő, majd színesedik, és látod az aurádat.
Honnan tudod? „Röntgen” szemed van, mert mindenki átlát a kézfején. Ha maga elé tartja és mögé néz egy pontra, akkor fokozatosan átlát az ujjain. Ha TV előtt csinálod, a képújság szövegét ki tudod olvasni a kézfejed, ujjaid mögött, és látod a képet is egészben: az ujjaid eltűnnek, vagyis átlátsz a rezgéseken.
Az embereket körülvevő aura rezgései is egyediek, nincs két egyforma aura, úgy, mint ujjlenyomat és a szem szivárvány hártyája is egyedi.
A nyugati orvoslás nagy tévedése: az átlagember súlyát veszik alapul, holott pl. gyógyszerelésnél ugyanaz a hatóanyag mindenkiben máshogy hat. Más adag és időpont kellene a gyógyszerelésben, mert egyének összessége az egész, amivel mind kapcsolódunk egymáshoz és a külvilághoz.
Ugyanez igaz a gyógynövényes kezeléseknél is. Nincs előre meghatározható dózis, amíg az embert magát nem láttad. Mindenkinek más dózisra van szüksége. Igaz ez a légző­, torna­ stb gyakorlatokra légző­, torna­ stb. Minden ember saját magán tudja kikísérletezni, neki hány gyakorlatra, ismétlésre van szüksége a megnyugváshoz és gyógyuláshoz. Ezért a legfontosabb dolog, hogy önmagad megismerd!
Sokan mondják: nincs rá időm! Ilyenkor én azt szoktam mondani: fodrászra, műkörmösre, kozmetikusra és még sok-sok dologra van idő és pénz is, magad megismerésére meg idő sincs? Ha már tisztában van az illető azzal, hogy nemcsak testből és agyból áll, hanem lelke is van és aurája, amit a látók elől a ruha nem rejt el, és a kiterjedése nem a bőrénél végződik, hanem egy méternél tovább tart, és a rezgéseire szép ruhát nem tud ráhúzni.

Az emberben és környezetében minden megvan, amire szüksége van.
Ezt hallom gyakran belső hallásommal, csak ma értettem meg, hogy az egészséges élethez minden lehetőség adott az ember számára, csak fel kell ismerni, mire van szüksége, és használni a lehetőségeit. Van, ugye, az univerzális energia, melyhez minden ember tudatosan kapcsolódhat, és a környezetében, élőhelye környékén minden gyógynövény megterem, amire szüksége van. Ez csodálatos dolog, csak tanulni kell, és használni a tudást, ennyire egyszerű.
Tudom, azt gondolod, hogy idő kell a megismeréséhez, az meg nincs.
Kérlek, készíts egy listát, mire van időd és mire nincs! Töprengj el fölötte! Valóban nincs időd magadra és arra, hogy jól érezd magad testileg és lelkileg egyaránt? Fontosabb hajtani, dolgozni új ruháért, bútorért, legújabb elektromos kütyüért, mint a saját magad nyugalma, békéje? Nem hiszem.
Ezt a könyvet akkor nem olvasnád, ha nem lenne meg az igény benned a változtatásra, és a béke, szeretet, nyugalom, egészség állapotában tartózkodásra. Ha elindul benned a változás, mivel rezgéseiddel folyamatosan kapcsolódsz másokhoz, így tudtodon kívül segíted a családodat, szeretteidet, munkatársaidat és mindenkit, akinek béke­, szeretet­, nyugalom­rezgéseket sugárzol az aurájába. Ezzel segíted őket, hogy ők is nyugodtabbak, segítőkészebbek, egészségesebbek legyenek.
A „szeretet” a leghatalmasabb erő a világon, és ha megtapasztalod, hogy számodra milyen kellemes érzés másoknak is segíteni, akkor már nem térsz vissza a régi önmagadhoz és olyan vágyakhoz, amik nem tesznek boldoggá, hanem csak hajtasz, hogy legyen még egy valamid, mert a szomszédnak is van.
Átértékeled az egész életed, ahogy eddig gondolkodtál, és főképp a dolgokhoz való viszonyodat. Most az jön, hogy nincs pénzed, na, ha ezen aggódsz, akkor nem is lesz. A pénzhez való viszony megváltoztatásával érhető el az, hogy mindig minden a valódi szükségleteid szerint legyen, amikor kell. Fizetéskor fogod, leteszel 5–10 ezer forintot a zsebedbe és egész hónapban magadnál hordod.
Ha elmész, megnézel dolgokat, nem sopánkodsz, hogy nincs rá pénzem, hanem a gondolattal teremtesz, tehát: van rá pénzem, de nem veszem meg, mert igazán nincs rá szükségem. Amire szükségem van, arra van pénzem.
Ha csinálod pár hétig, meglátod, megvehetsz mindent, amire szükséged van, de nem veszel olyan dolgokat, amiket azelőtt megvettél: 10. sál, 8. cipő, táska, olyan élelmiszer, amit aztán kidobsz stb.
Van pénzem, meg tudom venni, de van belőle 5–10 otthon, nem veszem meg a 6­11­et, mert nincs szükségem rá igazán.
Kívánom, hogy legyél tudatos teremtő! Ne akarj mindjárt lottó 5­öst, csak olyat, amit valóban szükségesnek tartasz – az irreális vágyak ugyanis nem nagyon teljesülnek. Viszont, ha reális dolgokat teremtesz, akkor bejön az életedbe olyan lehetőség, munka, emberek, ismeretségek, amivel eléred a reális célod, ha kitartó teremtő leszel, és nem panaszkodsz, aggódsz állandóan. Mert azt tudnod kell: hiába teremtesz egyfelől, ha másfelől panaszkodsz: ez sincs, az sincs másoknak vagy önmagadnak, ez a két dolog ugyanis ügyesen 0­ra kioltja egymást. Itt sem árt előtte egy lista készítése, mi az, ami elég számodra és elfogadható a mostani helyzetedben, az „itt és most”-ban amitől már biztonságban érzed magadat. Ne légy nagyravágyó!
5 Csillagok
gyakorlatias, hasznos - 06.10.2015
K2

Egy könyv, amiben nem elmélet, hanem gyakorlat találtható. Itt az olvasón múlik, végigcsinálja-e :)

5 Csillagok
Nincsenek véletlenek - 05.10.2015
Ildikó

Sok mindent tanultam a könyvből. Elsősorban magamról. Választ kaptam jó néhány miértre és visszanézve életem történéseire már tudom, hogy véletlenek nincsenek. Mindennek oka van, de a kép csak később áll össze bennünk. És akkor egycsapásra mindent megértünk! Legfőképpen Önmagunkat!

5 Csillagok
diaxis2@gmail.com - 05.10.2015
Dorina

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné a saját útját megtalálni, segítséget kap a könyvből hogy min változtasson; a gondolatain, és érzésein, hogy nyugodt, boldog és egészséges legyen.

5 Csillagok
Lesenswert - 04.10.2015
Lajos Nagy

Érdekes, új szemlélet, ajánlott mű. (Interessante neue Ansichtsweise, empfehlenswert.)

5 Csillagok
Erdekes - 21.09.2015
Peter

Nagyon érdekes olvasmány. Az átlag emberek számára egy elérhetetlen, de vágyott módon mutatja be a körülöttünk lévő univerzum fel nem fedezett titkait.

Ez is tetszhet Önnek :

Egy látó élete és megtapasztalásai

Farkas Annamária

Egész nap játék

Könyvértékelés:
*Kötelező mezők