Inspirációk könyve

Inspirációk könyve

Hafenscher IvettFormátum: 13,5 X 21,5 cm
Oldalszám: 200
ISBN: 978-3-99107-844-9
Megjelenés időpontja: 2021-09-20
Elgondolkodtató, inspiráló, szívmelengető gondolatok mindenkinek, aki az élet rögös útjain bukdácsol.
Bocsáss meg magadnak!
Amikor ott legbelül nagyon-nagyon szeretnéd megmutatni, hogy mit tudsz, akkor belefuthatsz abba a csapdába, hogy nem a feladatra koncentrálsz, hanem arra, hogy mit szól hozzá környezeted, vagy arra, hogy mások vajon hogyan oldanák meg a feladatot.Pedig sokkal egyszerűbb és célravezetőbb, ha ilyen esetben még erősebben fókuszálsz a feladatodra, a megoldási lehetőségekre és csak teszed a dolgod, megpróbálod kihozni magadból a lehető legtöbbet. Ha megtettél minden tőled telhetőt, akkor a többi már nem rajtad múlik. Még akkor sem, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna. Megbocsáthatsz magadnak, mert önmagadhoz képest maximálisan teljesítettél. Előfordulnak olyan helyzetek vagy összetett problémák, amit hiába akarsz olyan nagyon megoldani. A jelenlegi tudásoddal, az adott lelkiállapotban, abban a pillanatban nem vagy rá képes. Lehet, hogy egy egészen más feladatban, más szituációban meg brillírozni fogsz, és a környezeted csak ámul és bámul. Hogyan tudtad mindezt megcsinálni? Hogyan sikerült ilyen ügyesen megoldani?Mindig mindenben nem sikerülhet maximális teljesítményt nyújtani és sikereket elérni. Éppen a sikertelenebb időszakok tudnak arra sarkallni, hogy tanulj, hogy megtapasztalj új dolgokat és fejleszd önmagad. Vedd észre, miben vagy kiemelkedően jó, miben vagy átlagos, és miben gyengébb. Ha megtalálod ezeket a tulajdonságokat és képes vagy elfogadni őket, akkor egy kiegyensúlyozott, boldog emberré válhatsz, aki harmóniában él önmagával és környezetével.

Higgadt, őszinte kommunikáció
Képzeld el, ahogy egy szál fehér gyertya ég a sötétben kint a teraszon. Meleget sugároz, fényt ad, a távol lévőknek mutatja, hogy ezen a helyen élet van. A pici láng körül néhány ember ül szeretetben. Meghitten beszélgetnek. A gyertyaláng kitartóan pislákol, meg-megrezzen egy-egy fuvallat hatására, egyszer csak viharos szél közelít, hirtelen felkapja az asztalterítőt és felborul a gyertya. Ez a pici láng, ami eddig a békét, a meleget, a nyugalmat árasztotta, most a szerepéből kibillenve lángra lobbantja a terítőt, megijesztve ezzel a vidáman beszélgető kis társaságot. Mindenki felpattan, szétrebben a csapat, és próbálják megfékezni a tüzet. Amikor sikerült eloltani a fellobbanó lángot, még sokáig bennük marad a félelem érzése. A megégett terítő még másnap is emlékeztet rá, hogy mekkora kárt tud tenni egy látszólag ártalmatlan energia. Mi, emberek is néha éppen így működünk, ha nem vagyunk elég tudatosak, mint ez a kis gyertyaláng. Sokáig vagyunk képesek meleget, szeretetet, törődést adni, mindeközben a minket ért negatív hatásokról nem jelzünk vissza, nem szólunk időben. Ám amikor a tűréshatáraink küszöbéhez érkezünk, hirtelen rázúdítjuk környezetünkre az addig elfojtott sérelmeinket, meglepve, esetleg durván megbántva ezzel környezetünket. Érdemes még az itt és mostban őszintén elmondani minden olyan negatív hatást, ami bánt téged, hogy később lásd, az illető tiszteletben tartja-e érzéseidet és kéréseidet. Ha ezek után nem változik semmi, nyugodtan és higgadtan dönthetsz a továbbiakról, nem egy hirtelen felindulás fog meggondolatlan lépésekre sarkallni. Az őszinte beszélgetések sokszor feloldódást és megnyugvást adnak, és nem kell, hogy kibillenj a belső egyensúlyodból.

Légy önmagad!
Ha a maximumra törekszel, az nagyon jó motiváció tud lenni. Amikor ki akarod hozni magadból a legtöbbet, azt mások is észreveszik. Pusztán a hozzáállásod önmagáért beszél. Le tudod nyűgözni a környezetedet például a kedvességeddel, a jól megválogatott szavaiddal, a kellemes kisugárzásoddal, a diplomatikus udvariasságoddal, a tudásoddal, a tehetségeddel, a különlegességeddel, a bájos viselkedéseddel, a kreativitásoddal, a humoroddal, a mosolyoddal, a vidámságoddal, a személyiségeddel…Sorolhatnék még ezer dolgot, amivel meg tudod mutatni önmagadat és azokat a különleges tulajdonságokat, amik csak rád jellemzőek, azokat a képességeket, amik csak benned találhatóak meg. Az egyik legjobb dolog az életben, hogy nem vagyunk egyformák, hogy mindenkinek megvan a saját egyénisége és a saját valósága, amivel színesebbé teheti a világot.Légy önmagad, merd felvállalni a gondolataidat, és ne félj a megítélésektől!Te egy nélkülözhetetlen kis darabkája vagy a nagy egésznek a hibáiddal és a tökéletlenségeiddel együtt. Így vagy szerethető.

Egy szuper nap
Mit szólnál egy szuper erős naphoz? Arra gondolok, hogy teljesen kipihenten, tele életerővel kelsz reggel, frissen, pozitív energiákkal feltöltődve. Az életerő, a nyugalom és a harmónia érzése jár át. Félelemnek nyoma sincs benned, inkább a bátorság és a tetterő dominál ezen a napon.Szinte kicsattansz a vágytól, hogy elindulhass a célod felé és várod a kihívásokat, hogy végre megoldhasd őket.Akaratod olyan erős és hited annyira megingathatatlan, mint egy hatalmasra nőtt fa törzse, ami ezer gyökérrel kapaszkodik a talajba, a biztonság érzését nyújtva.Kreativitásod határtalan. A múltad értékeit megtartva törekedsz az újabb és újabb lehetőségek felé. Bele mersz vágni az ismeretlenbe, miközben képes vagy átlátni a dolgokat és felelős döntéseket tudsz hozni.Egy igazi vezéregyéniség vagy, aki mások érdekeit is szem előtt tartva képes érvényesíteni az akaratát és elérni a céljait. Nem csak te érsz el sikereket, hanem másokat is magaddal tudsz húzni. Nem azért követnek a többiek, mert muszáj, hanem mert tisztelnek és példaképnek tekintenek.

Hidd el!
Hidd el, hogy azt a sok befektetett munkát, amit a közös kalapba teszel, hogy másoknak segíts, azt kamatostól fogod egyszer visszakapni! Hidd el, hogy az a sok szeretet, amivel másokat támogatsz, hatványozottan tér vissza hozzád!Hidd el, hogy soha nem vagy egyedül, mert mindig van valaki, aki szeretettel gondol rád!Hidd el, hogy mindennek oka van, ami történik veled!Lehet, hogy most még kételkedsz, bizonytalan vagy, félsz a jövőtől, de egyszer minden értelmet nyer. A felhők felett is mindig süt a Nap, még akkor is, ha épp nem látod.

Visszajelzések
Voltál már úgy, hogy sokáig nem szóltál. Türelmes voltál és visszafogott. Vártál… Bántott a dolog, de magadban tartottad. Aztán nem változott semmi. Te továbbra is türelmesen vártál, nem szóltál. Remélted, hogy majd változik. Egyre jobban zavart az a bizonyos helyzet, de továbbra is tűrtél. Vártál, nem szóltál…
5 Csillagok
Inspirálók könyve - 05.02.2023
Bélteky Anikó

Fantasztikus, ahogy tök lazán beszél és ír ilyen mindenkit érintő dolgokról. Magamra ismertem, ahogy reagáltam én is ilyen helyzetben.Köszönöm

5 Csillagok
Inspirálók könyve - 05.02.2023
Bélteky Anikó

Fantasztikus, ahogy tök lazán beszél és ír ilyen mindenkit érintő dolgokról. Magamra ismertem, ahogy reagáltam én is ilyen helyzetben.Köszönöm

Ez is tetszhet Önnek :

Inspirációk könyve

Albertné Tóth Erzsébet

A Jóga jót tesz, jógával könnyebb

Könyvértékelés:
*Kötelező mezők